Vrolijke hippe jurkjes maken, stap 2

Welkom bij het tweede filmpje achter de schermen, vrolijke jurkjes maken met Hip en Eigenwijs Kinderkleding. Vandaag neem ik jullie mee in de laatste voorbereidende stap die ik neem bij het maken van de vrolijke jurkjes. Na deze stap volgt het daadwerkelijk in elkaar stikken van de vrolijke en hippe jurkjes. Daar gaan we het echter de volgende keer over hebben:).

Voor wie het filmpje liever zonder geluid kijkt heb ik de toelichting die ik geef tijdens het filmpje hieronder samengevat. Mocht je zonder geluid kijken dan adviseer ik je om eerst even de tekst onder het filmpje te lezen.

Uitleg filmpje

Nadat ik alles geknipt haal ik het patroon er af zodat ik de diverse delen aan elkaar kan spelden.

Ik begin met het voor- en achterpand op elkaar spelden met de goede kanten van de stof op elkaar. Hierdoor zal straks de gestikte naad aan de binnenkant van het jurkje vallen. Daarbij leg ik de oksel en de onderkant van de twee panden netjes op elkaar. Vervolgens speld ik van onder naar boven of andersom de zijnaden op elkaar. Ditzelfde herhaal ik voor de andere zijnaad. Zodra ik dat gedaan heb speld ik de schoudernaden op elkaar en dan is het jurkje klaar om te stikken. Hierna vouw ik ook de mouwen en mouwboorden met de goede kanten op elkaar en speld ik deze vast. Zo heb ik alles klaar liggen om in 1x door te kunnen met het stikwerk.

 

Zo dat was het al weer…

Aangezien dit maar een hele korte stap in het hele proces is valt er ook niet zo heel veel meer over te vertellen. Ik neem jullie dan ook graag volgende keer weer mee met de volgende stap.

Ik hoop dat jullie zo een idee krijgen van hoe onze hippe vrolijke jurkjes in elkaar gezet worden en dat jullie het leuk vinden om te zien. Heb je vragen of vind je het leuk om een reactie achter te laten onder dit bericht. Doe dat dan gerust, ik beantwoord je vraag graag en ik vind het ook heel leuk om te horen wat jullie van dit kijkje achter de schermen vinden.

Liefs Joyce

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook:

Zomerse meisjesjurken

Iedere lente/zomer komt Hip en Eigenwijs Kinderkleding met een nieuwe collectie zomerse meisjesjurken. Iedere collectie bestaat uit vrolijke , hippe zomerse jurkjes boordevol kleur. Draaggemak en duurzaamheid staat natuurlijk bij alle kinderkleding voorop.Wat zie je...

OEKO-TEX

Wat is OEKO-TEX?OEKO-TEX is het gezondheidskeurmerk voor textiel en zegt wat over de veiligheid van de gebruikte stoffen. Als een textielartikel het OEKO-TEX STANDARD 100-label draagt, kun je er zeker van zijn dat elk onderdeel van dit artikel, dus elke draad, knoop...

GOTS Certificering

Wat is GOTS?We beginnen natuurlijk met de officiële definitie van GOTS. GOTS staat voor Global Organix Textile Standard en wordt erkend als ‘s werelds meest toonaangevende verwerkingsnorm voor textiel gemaakt van organische vezels. Dit keurmerk is verankert in de...

Webwinkelkeur

Hip en Eigenwijs Kinderkleding is aangesloten bij WebwinkelKeur. Op 12-02-2021 heeft Hip en Eigenwijs Kinderkleding zich aangemeld bij Webwinkelkeur en is direct door de keuring van WebwinkelKeur goegekeurd. Dit betekent dat Hip en Eigenwijs Kinderkleding voldoet aan...

Sneak peek nieuwe collectie

Hoi, Wat leuk dat je komt gluren bij onze sneak peek van de aankomende collectie. Ik wil eerst iedereen bedanken voor de onwijs leuke reacties op onze vrolijke en hippe meisjesjurken collectie. We (mijn dametje en ik) genieten echt enorm van alle enthousiaste reacties...

Hippe jurkjes maken, stap 1

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen achter de schermen. In dit filmpje laat ik jullie graag zien hoe het begin van het maken van alle hippe jurkjes eruit ziet. Ook vertel ik jullie wat meer over hoe het in zijn werk gaat. Hoe ik zorg dat de print netjes loopt en je...

Modekleuren lente/zomer 2021

Hoi, wat leuk dat je er bent. In deze blog neem ik je graag mee in de modekleuren voor het aankomende seizoen en vertel ik je graag welke modekleuren je in mijn collectie wel of niet terug gaat zien. Ben je er klaar voor?Daar gaan we..Wat mij meteen opviel is dat de...

Wat is het verschil tussen katoentricot en french terry

In dit artikel vertel ik jullie graag wat meer over de twee verschillenden stofsoorten die je in de Hip en Eigenwijs collectie vindt. Zo weet je precies wat je kan verwachten van het door jou bestelde item.    French Terry    Katoentricot  Het eerste wat opvalt als je...

Achter de schermen, het begin van de ruffles

In dit korte filmpje hieronder neem ik jullie mee achter de schermen en laat ik zien hoe het begin van de slimfit jogger gemaakt wordt. Na het knippen van het patroon begin ik met het maken van de ruffles. De ruffle is eigenlijk een hele lange strook stof die...