Over mij

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn site. Ik stel me graag even aan je voor. Ik ben Joyce, de eigenaresse van Hip en Eigenwijs. Ik ben 37 jaar, heb twee kinderen en ben getrouwd. Mijn kinderen zijn een meisje van 9 Kaithlynn en een jongen van 7 Ryan. Mijn man is mijn rots in de branding en is degene die voor mij een werkplek maakte en daarna deze plek uitbreidde tot een volledig geïsoleerd en praktisch stoffenatelier zodat ik van mijn hobby mijn werk kon maken.

 

Mijn verhaal

Lang geleden begon ik met kleding maken voor mijn eigen kleine dame. Ik was namelijk van mening dat ik als moeder toch wel met een naaimachine om moest kunnen gaan. I know, lekker oubollig en kortzichtig, maar goed zo begon het wel.

Al snel had ik de smaak te pakken en maakte meer en meer voor mijn groeiende dametje. Ongeveer 2 jaar later kwam daar de kleding voor mijn kleine mannetje bij. Ik kreeg steeds vaker leuke reacties en op een gegeven moment kwamen daar de verzoekjes, kan je ook niet wat voor mij maken?

Onzeker als ik ben, hield ik de boot heel lang af. Maar door een hoop enthousiaste reacties en aanmoediging zei ik toch een keertje ja, en nog een keertje en voor ik het wist maakte ik meer en meer op bestelling. Een plannetje voor een webshop werd opgegooid maar werd net zo snel weer afgeketst door mij. Daar was ik toch niet goed genoeg voor en ik had bovendien nog mijn jongste thuis en 1 ding was duidelijk. De kinderen gingen voor, ik was tenslotte niet voor niets gestopt met werken toen de kinderen geboren werden.

Wat moest ik dan gaan doen? Ik wilde iets dichtbij school, makkelijk vrij kunnen nemen voor het geval er een ziek kind is, iets wat ik leuk vond, onder schooltijden en ga zo maar door. Ik was er alweer bijna 3,5 jaar tussenuit dus dan liggen de banen ook niet echt voor het oprapen en ik wilde absoluut niet terug naar de sector waar ik vandaan kwam. En tja, als je dan zo kieskeurig bent wordt het toch ook lastig. Beetje zoekende naar wat ik dan eens moest gaan doen en vele aanmoedigingen verder nam ik de stap om een facebookpagina op te richten, genaamd With Joy By Joyce. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen en durfde er stiekem van te dromen om van deze toffe hobby echt mijn werk te maken. Al snel volgde dan ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Nu hoor ik jullie denken, With Joy By Joyce? Het is toch Hip en Eigenwijs? Dat klopt, maar ik begon ooit als With Joy By Joyce, deze naam paste totaal niet bij me en hoe meer opdrachten ik kreeg hoe meer ik me bewust werd van het feit dat de naam niet als mijn naam voelde. Ik had hem voor me laten bedenken en moest hem soms drie keer herhalen voor iemand de naam kon herhalen. Misschien articuleer ik niet zo duidelijk, maar goed genoeg redenen om eens over een andere naam na te denken. En zo ontstond na veel nadenken en brainstormen mijn naam

Mijn werkplek

Hieronder vind je een klein inkijkje in mijn werkplek. Daarnaast heb ik nog een eigen ruimte waar ik al mijn stoffen op sla. En met alleen al met meer dan 45 effen stoffen is die extra ruimte geen overbodige luxe:). Met zo veel effen kleurtjes op voorraad heb ik altijd wel een kleur die matcht bij de vrolijke printjes van mijn jurkjes.

Daarnaast werk ik (indien nodig) met drie verschillende machines om de kleding mooi en netjes in elkaar te zetten. Zo heb ik een ‘gewone’ naaimachine, een lockmachine en een coverlockmachine. Met de lockmachine naai ik alles in elkaar. Deze machine stikt met vier draden en snijdt overtollige stof direct af waardoor je een stevige en mooi afgewerkte naad krijgt.

Met de coverlockmachine werk ik de kleding netjes af. Deze machine werkt met drie of vier draden en legt een stevig stiksel op de stof waardoor de kleding ook in de laatste fase een nette afwerking krijgt. De zoomen (onderkant van de jurk) worden met deze machine gemaakt.

De naaimachine gebruik ik eigenlijk alleen bij de broeken. Zodra ik een ruffle moeten maken komt de naaimachine te pas om de rimpels te maken waarmee de ruffles gecreëerd worden.

Een heel verhaal, maar volgens mij was het zo wel. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Ik beantwoord ze graag.

Liefs Joyce💗