Opmeetinstructies

Maten opmeten en vergelijken

In dit stuk leg ik je graag uit waarom ik altijd aviseer om de maten te vergelijken met de maattabel en hoe je dit juist doet.

Voor het bepalen van de juist maat is het belangrijk dat je de volgende instructies opvolgt. Ik begrijp dat als je dit stuk tekst zo ziet staan, je misschien denkt moet dit echt? Natuurlijk moet er niets, maar omdat ik graag kleding aflever die echt mooi zit en niet te groot of te klein is wil ik je toch vragen de tijd te nemen dit even rustig door te lezen. Tevens voorkomt goed meten  teleurstellingen en kan ik de pasvorm van de gemaakte kledingstukken garanderen. Alle kleding is in de diverse maten uitvoerig getest waardoor ik zeker weet dat als je de maattabel en meetinstructies volgt je een mooi kledingstuk krijgt.

Voor het opmeten van de maten heb je een flexibel meetlint of touwtje en lineaal nodig. Meet je kind bij voorkeur met enkel ondergoed aan. Leg het meetlint of touwtje om het te meten lichaamsdeel. Je hebt het meetlint precies goed als het niet naar beneden valt, maar je deze nog wel kunt ronddraaien zonder dat deze in het lichaam snijdt.

De borst wordt gemeten op het breedste punt van de borst,doorgaans is dit een paar cm onder de oksel. De taille bevindt zich op het smalste punt tussen borst en heup, meestal zal dit punt net boven de navel uitkomen.  Voor de heupen meet je op het breedste deel van de heup, doorgaans ligt dit punt net boven kruishoogte.

Voor de lengte meet je de totale lichaamslengte. Indien je een broek of legging bestelt dien je ook de binnenbeenlengte te meten voor het mooiste resultaat. Laat je kind de voeten iets uit elkaar zetten. Zorg dat de benen gestrekt blijven tijdens het meten. Je meet nu met het meetlint vanaf het kruis langs de binnenkant van 1 van de 2 benen naar beneden tot op de grond.

Na het meten vergelijk je de maten met de maattabel. Indien het kind in meerdere maten uitkomt en er zit niet meer als 1 maat verschil in kies dan voor de grootste maat. Als voorbeeld het kind komt uit met borst in maat 116, maar met taille en lengte in 122. Kies dan voor maat 122.

Zit er meer als 1 maat verschil in, bijvoorbeeld borst 80, taille 80 en lengte 98, dan adviseer ik je te kiezen voor maatwerk. Bij meer als 1 maat verschil kan ik de pasvorm namelijk niet garanderen als je voor een standaardmaat kiest. Om je de mogelijkheid te bieden ook een perfect passend item te bestellen kan je gebruik maken van de maatwerk service. Tegen vergoeding wordt het door jouw bestelde artikel volledig op maat gemaakt. Indien je hiervoor kiest vermeld dan bij de opmerkingen in het besteloverzicht de opgemeten maten, bijvoorbeeld borst 54, taille 60, lengte 128. Indien je wil dat het bestelde item iets ruimer is zodat er nog ingegroeid kan worden, vermeld dit er dan even bij. Ik kan er dan voor zorgen dat je kledingstuk helemaal naar wens gemaakt wordt.

De kosten voor maatwerk bedragen € 7,50 per item. Indien je meerdere jurken tegelijkertijd besteld in dezelfde aangepaste maat, zal er maar 1x maatwerk berekent worden. De factuur hiervoor wordt naar je toegezonden zodra we de maat hebben doorgesproken.

Maattabel Meisjes

Maattabel Jongens

maattabel jongens

Eigenwijsjes

Maak een account aan en spaar automatisch eigenwijsjes. Gebruik je eigenwijsjes de volgende keer als je een bestelling plaatst en ontvang direct korting. Alle informatie over het spaarsysteem vind je via de knop onder deze regel.

Wasadvies

 

   • Binnenstebuiten wassen op maximaal 40 graden
        • Wassen met gelijkmatige kleuren
        • Niet in de droger
        • Binnenstebuiten strijken op gemiddelde temperatuur