Modekleuren lente/zomer 2021

Hoi, wat leuk dat je er bent. In deze blog neem ik je graag mee in de modekleuren voor het aankomende seizoen en vertel ik je graag welke modekleuren je in mijn collectie wel of niet terug gaat zien.

Ben je er klaar voor?

Daar gaan we..

Wat mij meteen opviel is dat de modekleuren dit jaar vrij divers zijn. Er steken twee kleuren bovenuit die eigenlijk heel erg passen bij wat de meeste mensen op dit moment nodig hebben en als eerste is dat is de kleur geel.

Geel staat voor zon en hoop. Hoop op herstel in de breedste zin van het woord, van beter worden kwa gezondheid tot het beter worden van bedrijven die noodgedwongen maanden lang de deuren moesten sluiten. Hoop voor iedereen, hoop dat we het virus onder controle krijgen en we weer kunnen leven zoals we dat graag zou willen. Leven naar wat ons hart ons ingeeft te doen🧡. Ik kan me wel vinden in deze modekleur van het aankomende seizoen, jij ook?

De tweede kleur die mij opviel was grijs. Voor mijn gevoel een onwijs contrast met de kleur geel en helemaal geen modekleur, maar ook hierachter zit een gedachte. Grijs markeert hoe vorig jaar het leven voor vele veranderen. Het staat symbool voor het digitale tijdperk waarin we vorig jaar met snelheid allemaal terecht in kwamen. Ik weet niet hoe het bij jullie zat, maar als niet technische moeder leerder ik heel snel bij over diverse online programma’s, apps, filters in zoom, teams etc. Dus wat mij betreft klopt deze symobilische kleur wel.

Samen vormen zij de ultieme combinatie als je de fashion runways bekijkt.

Maar er is natuurlijk nog meer….

Voor dit jaar zien we vooral heel veel vrolijke modekleuren terug. Zo’n beetje het hele kleurenpalet kwam voorbij, maar er voeren een aantal de boventoon. We hebben het net al gehad over geel en grijs, maar er zijn nog een paar kleuren die we veelvuldig terug zullen zien.

Roze: Roze doet het eigenlijk altijd goed in de zomer, maar dit jaar kun je helemaal los met roze. Van lichtroze tot bubbelgum roze, het is allemaal goed volgens de fashiontrends die we op de catwalk terug zagen en het is een modekleur die niet mag missen. Dit is dan ook zeker een kleur die je veelvuldig terug gaat zien in de lente/zomercollectie. Overigens is deze kleur door mij niet gekozen vanwege de fashiontrends, maar gewoon omdat mijn hart een sprongetje maakte bij het zien van de roze getinte stoffen die ik heb ingekocht. Welke dat precies zijn hou ik nog even geheim, maar ik kan je alvast verklappen dat er genoeg keuze zal zijn😉.

Oranje : Ook dit is een kleur die eigenlijk in ieder seizoen wel een beetje terug komt. Oranje staat symbool voor vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht, energie, aandacht, beweging, creativiteit, speelsheid en toegankelijkheid. Voor Nederland is die ook kenmerkend omdat de kleur verbonden ligt aan het koningshuis. Aankomend seizoen zal deze kleur weer veelvuldig te zien zijn .Echter komt deze kleur beperkt voor in de aankomende Hip en Eigenwijs kledingcollectie.

De naam van mijn bedrijf is natuurlijk niet voor niets tot stand gekomen. Eigenwijs als ik ben heb ik maling aan de zogenoemde modekleuren. Ik vind het alleen wel altijd heel erg leuk om te kijken hoe mijn gevoel ieder jaar staat ten opzicht van de fashionkleuren gebaseerd op de catwalks en of er per toeval raakvlakken zijn.

Paars : Ook bij paars komt eigenlijk het hele kleurenpalet aan bod. Van lichtpaars tot magenta, alle kleuren doen mee. Paars wordt van oudsher vaak geassioceerd met rijkdom, luxe en stijl. Daarnaast wordt het vaak als een spirituele kleur gezien, die opbeurend en kalmerend kan zijn en daarnaast creativitiet opwekt. Voor de aankomende collectie heb ik nog geen echt paarse stofjes ingekocht, die staan wel op de planning, echter heb ik het perfecte stofje in deze kleurtint nog niet gevonden. Hopelijk komt daarin nog iets moois op mijn pad.

Groen : Ook groen is sterk vertegenwoordigd aankomende seizoen, van mosgroen tot appeltjesgroen. Groen zorgt voor vrolijke taferelen en is makkelijk te combineren met vrijwel alle neutrale kleuren. Ik zou echter geen Hip en Eigenwijs heten als ik ging voor neutrale combinaties dus durf je wat meer en opvallender, dan ga je de komende collectie echt geweldig vinden. Beloofd😉

En tot slot is er dan nog….

Blauw : heel eerlijk blauw wordt eigenlijk niet echt genoemd als modekleur. Tuurlijk kwam die wel voorbij op de catwalk maar niet zo veel dat het echt aangemerkt wordt als één van ‘de’ kleuren voor het komende seizoen. Blauw is echter de lievelingskleur in huis en ik zag er een paar onwijs toffe, unieke en retro print stofjes in dus komt die in mijn collectie gewoon lekker wel terug.

Dus wat kan je verwachten aankomende lente/zomer? Veel vrolijke kleuren en printjes, unieke en toffe combinaties en wie weet scoor ik toch ook nog wel een stofje met oranje tinten of zal ik het houden bij de rode die ik nu al heb?

Ik ga er nog maar is een nachtje over slapen, maar ik ben wel onwijs benieuwd welke kleur jou het meest aan spreekt. Dus heb je genoten van het lezen van mijn blog, dan zou ik het onwijs leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs Joyce 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eigenwijsjes

Maak een account aan en spaar automatisch eigenwijsjes. Gebruik je eigenwijsjes de volgende keer als je een bestelling plaatst en ontvang direct korting. Alle informatie over het spaarsysteem vind je via de knop onder deze regel.

Wasadvies

 

   • Binnenstebuiten wassen op maximaal 40 graden
        • Wassen met gelijkmatige kleuren
        • Niet in de droger
        • Binnenstebuiten strijken op gemiddelde temperatuur

Lees ook:

Zomerse meisjesjurken

Iedere lente/zomer komt Hip en Eigenwijs Kinderkleding met een nieuwe collectie zomerse meisjesjurken. Iedere collectie bestaat uit vrolijke , hippe zomerse jurkjes boordevol kleur. Draaggemak en duurzaamheid staat natuurlijk bij alle kinderkleding voorop.Wat zie je...

OEKO-TEX

Wat is OEKO-TEX?OEKO-TEX is het gezondheidskeurmerk voor textiel en zegt wat over de veiligheid van de gebruikte stoffen. Als een textielartikel het OEKO-TEX STANDARD 100-label draagt, kun je er zeker van zijn dat elk onderdeel van dit artikel, dus elke draad, knoop...

GOTS Certificering

Wat is GOTS?We beginnen natuurlijk met de officiële definitie van GOTS. GOTS staat voor Global Organix Textile Standard en wordt erkend als ‘s werelds meest toonaangevende verwerkingsnorm voor textiel gemaakt van organische vezels. Dit keurmerk is verankert in de...

Webwinkelkeur

Hip en Eigenwijs Kinderkleding is aangesloten bij WebwinkelKeur. Op 12-02-2021 heeft Hip en Eigenwijs Kinderkleding zich aangemeld bij Webwinkelkeur en is direct door de keuring van WebwinkelKeur goegekeurd. Dit betekent dat Hip en Eigenwijs Kinderkleding voldoet aan...

Sneak peek nieuwe collectie

Hoi, Wat leuk dat je komt gluren bij onze sneak peek van de aankomende collectie. Ik wil eerst iedereen bedanken voor de onwijs leuke reacties op onze vrolijke en hippe meisjesjurken collectie. We (mijn dametje en ik) genieten echt enorm van alle enthousiaste reacties...

Vrolijke hippe jurkjes maken, stap 2

Welkom bij het tweede filmpje achter de schermen, vrolijke jurkjes maken met Hip en Eigenwijs Kinderkleding. Vandaag neem ik jullie mee in de laatste voorbereidende stap die ik neem bij het maken van de vrolijke jurkjes. Na deze stap volgt het daadwerkelijk in elkaar...

Hippe jurkjes maken, stap 1

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen achter de schermen. In dit filmpje laat ik jullie graag zien hoe het begin van het maken van alle hippe jurkjes eruit ziet. Ook vertel ik jullie wat meer over hoe het in zijn werk gaat. Hoe ik zorg dat de print netjes loopt en je...

Wat is het verschil tussen katoentricot en french terry

In dit artikel vertel ik jullie graag wat meer over de twee verschillenden stofsoorten die je in de Hip en Eigenwijs collectie vindt. Zo weet je precies wat je kan verwachten van het door jou bestelde item.    French Terry    Katoentricot  Het eerste wat opvalt als je...

Achter de schermen, het begin van de ruffles

In dit korte filmpje hieronder neem ik jullie mee achter de schermen en laat ik zien hoe het begin van de slimfit jogger gemaakt wordt. Na het knippen van het patroon begin ik met het maken van de ruffles. De ruffle is eigenlijk een hele lange strook stof die...